FOTO RESTAURATIE

Een oude beschadigde foto in bezit en geen negatief meer te vinden? Heeft de foto emotionele waarde en wilt u de foto verbeterd, aangepast of gerestaureerd hebben, om opnieuw af te drukken of om als digitaal bestand te gebruiken? Met digitale technieken kan er veel bereikt worden.

Het is niet zo dat een foto die oorspronkelijk 10×15 cm groot is, opeens geschikt wordt om op een formaat van 60×90 cm af te drukken, maar een verbeterde digitale kopie (die ook op de originele grootte afgedrukt kan worden) is waarschijnlijk wel realiseerbaar. Let op: u dient wel zelf in bezit te zijn van het origineel; alleen foto’s waarvan u zelf de eigenaar bent en dus het copyright en auteursrecht hebt, kunnen door mij verbeterd worden!

Een voorbeeld van een originele maar beschadigde foto uit 1917 (links) en een verbeterde foto (rechts).

DIGITALE AFBEELDING VAN DIA

Evenals van foto’s kan van oude dia’s een (indien gewenst verbeterd) digitaal bestand gemaakt worden. Let op: u dient wel zelf in bezit te zijn van het origineel; alleen dia’s waarvan u zelf de eigenaar bent en dus het copyright en auteursrecht hebt, kunnen door mij verbeterd worden! 

Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden van digitale fotobewerking en verbetering.

Een voorbeeld van een dia uit 1975 omgezet naar een digitale afbeelding.