Fotocursus en workshop

In mei en juni 2023 wordt door mij in Bredevoort een cursus/workshop fotografie georganiseerd op 7 woensdagavonden. Als je deze cursus wilt volgen kun je je via het formulier hieronder opgeven.

In de cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld :

 • Hoe werkt de camera, welke verschillende camera’s zijn er, welke lens gebruik je, hoe stel ik allerlei zaken in om mooie foto’s te krijgen?
 • Waar moet ik op letten bij de instellingen om een bepaald beeld of een bepaald effect te krijgen? Hoe krijg ik een goede compositie? Wat maakt een foto mooi of beter?
 • Landschapsfoto’s, natuurfoto’s en sfeerfoto’s : wat moet ik instellen en welke tips helpen me om een mooi plaatje te maken
 • Oefeningen in de praktijk : met de camera op pad
 • Wat kan ik doen om de foto achteraf nog wat te corrigeren? Welke (gratis) programma’s zijn er om foto’s te verbeteren: om ze geschikt te maken voor social media of een website, een album of een grote print? En ook : wat moet je vooral niet doen met deze programma’s?
 • Heel veel tips uit de praktijk
 • etc.

Voor wie?

De cursussen zijn bedoeld voor mensen die zelf al foto’s maken of willen maken met een digitale camera. Ik geef bv. geen cursus voor het maken van foto’s met een mobiele telefoon.

Verder richt ik me alleen op de onderwerpen waar ik me zelf mee bezig houd, zoals landschapsfoto’s, natuurfoto’s en sfeerfoto’s. Ik geef geen cursus in bijvoorbeeld portretfotografie of het maken van foto’s bij een huwelijk of andere viering.

Tip: Kijk eerst op mijn website naar mijn foto’s: je vindt ze hier. De cursus is alleen zinvol als je deze stijl van fotografie interessant vindt en je wilt leren hoe ik deze en vergelijkbare foto’s maak.

Nu opgeven voor de cursus/workshop

Als je interesse hebt in deze cursus en workshops, dan kun je je nu opgeven via onderstaand formulier. Vergeet niet op de knop “verstuur” te klikken. Door het formulier te versturen ben je zeker van een plaats in de cursus als er voldoende deelname is. Neem eerst ook kennis van de voorwaarden!

Cursus data

De cursus wordt gegeven op woensdagavonden van 19:00 uur tot 21:30 uur, op de volgende data:

 • 3 mei
 • 10 mei
 • 24 mei
 • 31 mei
 • 7 juni
 • 14 juni
 • 21 juni

Voorwaarden

De cursus gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen. Als je onderstaand formulier invult, geef je je op voor de cursus en krijg je een factuur, mits de cursus doorgaat. De kosten zijn 150 euro inclusief BTW voor de 7 lessen.

LET OP: INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUS KAN NIET MEER. ALLE PLAATSEN ZIJN BEZET! Houd mijn website in de gaten voor informatie over wanneer de volgende cursus is!

Als je een lesavond mist, krijg je geen geld terug; de kosten zijn voor de hele cursus en niet voor losse lessen. Alleen bij onvoorziene omstandigheden is in overleg een restitutie van een deel van de kosten mogelijk.

Het volgen van de cursus wordt moeilijk als je de eerste en/of tweede les mist; zonder de eerste 2 lessen kun je de rest van de cursus niet goed volgen.

In de cursus is het nodig dat je de handleiding van de camera hebt, of via internet opnieuw opgezocht/gedownload hebt. Je moet op de camera zelf na uitleg een aantal instellingen kunnen vinden in de handleiding en kunnen opzoeken hoe je die kunt aanpassen.

Nadat je het formulier hebt ingezonden

Je krijgt een email als de cursus/workshop doorgaat en informatie over de locatie waar de cursus georganiseerd wordt en verdere informatie over de cursus.

Opgaveformulier

Bekijk hier de voorwaarden en het privacy reglement van onderneming by-ehb.